1. Voljeti učenike, jer oni za nekoga predstavljaju "moje dijete", jer su naši učenici, jer smo mi radi njih u školi

2. Poštivati učenike, njihovu čast i dostojanstvo i postupati prema njima pravedno.

3. Ne učenicima dokazivati da ne znaju, nego naučiti ih da bi znali. Koliko će naučiti ne ovisi samo o njima nego i o profesoru.

4. Popratnim informacijama uz rub propisanog gradiva motivirati učenike i izazvati znatiželju da samoinicijativno uče i istražuju te koriste i razvijaju svoje sposobnosti.

5. Biti učenicima na usluzi u njihovoj znanstvenoj i životnoj znatiželji.

6. Biti osjetljiviji sugovornici i podrška u učeničkim životnim problemima, strahovima i nesigurnostima.

7. Sudjelovati u programima koji imaju za cilj stručno, pedagoško i osobno usavršavanje  i podizanje razine međusobnih odnosa, suradnje i suodgovornosti.

8. Štiti ugled svojih kolega profesora.

9. Uskladiti se s ciljevima i interesima škole te s radom ostalih sudionika u obrazovanju, odgoju i životu u kolegiju (odgajatelji, administrativno i drugo osoblje).

10. Profesor katolik sve će to izvršavati ne samo kao svoju obvezu nego i kao svoju suradnju s Božjim planom izgradnje boljeg svijeta.

Radni listići za samoprocjenu (PDF)

Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad web stranice, dok nam drugi pomažu u poboljšanju stranice i korisničkog iskustva. Odluka o tome želite li dopustiti kolačiće ili ne je na Vama. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcionalnosti web stranice.