9. istarski zavičajni kviz Krasna zemljo / 9° Quiz regionale istriano Meraviglioso paese, Vodnjan/Dignano, petak 11. listopad 2019.

 

Pokrovitelj 

image resizer

(Ažurirano 6.10.2019.)

 

PROGRAM

• 9:00-9:10 okupljanje u OŠ Vodnjan/SE Dignano (podjela majica, pohvalnica i zahvalnica, podjela marende)
• 9:10-9.35 svečanost otvaranja (pozdravi i kraći kulturno-umjetnički program u organizaciji škole domaćina)
• 9:35-9:50 marenda
• 9:50-10:35 rješavanje on-line testa znanja u holu škole
• 10:35-12:00 terenski dio natjecanja (od škole do župne crkve)
• 12:30 ručak u blagovaonici OŠ Vodnjan/SE Dignano
• Privremeni i konačni rezultati natjecanja bit će dostupni na tečaju Krasnazemljo u sustavu Loomenu
• najkasnije do 15.00 svečano proglašenje pobjednika, podjela nagrada u holu, zatvaranje manifestacije

 

Na ovogodišnje natjecanje pozvane su 19 ekipa iz OŠ i 15 ekipa iz SŠ s područja Istarske županije - Regione Istriana. Ukupno čak 100 sudionika! 

Pozivamo mentore da potvrde svoje sudjelovanje na natjecanju tako da pošalju imena i prezimena natjecatelja (2) na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Učenik koji će rješavati on-line test dužan je svoje podatke ostaviti na Loomenu na tečaju Krasnazemljo.

Literatura za natjecatelje nalazi se na poveznici http://www.kdpdi.hr/index.php/hr/zavicajni-kviz-krasna-zemljo/2018/literatura-201

Popis pozvanih ekipa:

1

 OŠ Veli Vrh Pula

 Igor Jovanović

2

 OS Marije i Line,Umag

 Lidija Lešić

3

 Osnovna škola Petra Studenca

 Marko Jelenić

4

 Osnovna škola Vazmoslava Gržalje Buzet

 Kristina Pavletić Prodan

5

Oš Višnjan - PŠ Vižinada

 Valter Baldaš

6

 OŠ Vitomir Širola - Pajo Nedešćina

Irene Franković

7

 OŠ Finida Poreč

Marija Mufić Santin

8

 OŠ Poreč, Poreč

Marija Mufić Santin

9

 OŠ Monte Zaro Pula

Valentina Miletović Anić

10

 OŠ Divšići

Darian Divšić

11

 OŠ tone Peruško Pula

Romana Paus

12

 OŠ Tar - Vabriga

 Tea Bonaca

13

OŠ Vodnjan - SE Dignano

Zvjezdana Švić

14

 Oš Vladimir Gortan Žminj

Doris Bilić

15

OŠ Jože Šurana višnjan

Magdalena Mihalec

16

OŠ Svetvinčenat

Manuela Zupan

17

OŠ Vodnjan - SE Dignano (talijansko odijeljenje)

Stefan Aleksić

18

OŠ Ivana Batelića- Raša

Vedrana Hrelja Zupan

19

OŠ Barban

Svjetlana Milotić

 

1

 SŠ Mate Balote, Poreč

 Sanja Banko Sirotić

3

 SŠ Mate Blažine 

Dijana Muškardin

4

 SMSI Rovinj/Rovigno

Marko Kalčić

5

 SŠ Buzet

Božo Tolušić

6

 SŠ zvane Črnja rovinj

Mira Butigan Tomić

7

 SMSI Leonardo da Vinci Buie

Erika Šporčić Calabro

8

 ŠPUD Pula

Valentina Miletović Anić

9

 Škola za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula

Marin Pekica

10

 Pazinski Kolegij

Sandra Sloković

11

 Gospodarska škola Buje

Sanela Beneš

12

 SMSI dante Alighieri Pula

Marta Banco

13

 SŠ Vladimir Gortan Buje

Aljoša Sirotić

14

 Gimnazija Pula

Alen Tafra

15

 GSŠJD Pazin

Igor Dobrić

 

PRAVILNIK   

  1. Deveti istarski zavičajni kviz Krasna zemljo planira se održati početkom listopada 2019. godine u Vodnjanu, a povodom uvrštavanja kažuna i suhozida na UNESCO-vu listu svjetske baštine. Cilj kviza je popularizacija zavičajne povijesti, materijalne i nematerijalne kulturne baštine, edukacija mladih o potrebi njenog očuvanja, kao i promicanje zavičajnog identiteta. Tema natjecanja bit će: A) znanja o širem zavičaju - Istarskoj županiji, s naglaskom na geografiji, povijesti i kulturnoj baštini, B) znanja o užem zavičaju - gradu Vodnjanu, s naglaskom na geografiji, povijesti i kulturnoj baštini. Natjecatelji će se tijekom godine pripremati za natjecanje pomoću materijala dostupnih na kdpdi.hr. 

  2.  S obzirom na opseg gradiva, natjecanje je  namijenjeno prije svega učenicima koji će školske godine 2019./20. pohađati 8. razred osnovne škole, odnosno 4. razred srednje škole. Međutim, smiju sudjelovati i mlađi/e učenici/ce, samo ukoliko im to ne predstavlja dodatno opterećenje. Mentor ima pravo prijaviti samo dva/ije učenika/ce koji/e se natječu u paru. 

  3. Provjera znanja se sastoji od teorijskih pitanja o povijesti, geografiji i kulturnoj baštini Istre i grada domaćina te od praktičnih zadataka vezanih za prepoznavanje kulturne baštine, osobito baštine kažuna i suhozida. Svi se zadaci rješavaju na terenu po starogradskoj jezgri. Radni listići za osnovnu školu sadržavat će 15 pitanja o povijesti Istre, 15 pitanja o povijesti grada domaćina i 20 terenskih zadataka. Radni listići za srednju školu sadržavat će 20 pitanja o povijesti Istre, 20 pitanja o povijesti grada domaćina i 20 terenskih zadataka. U slučaju jednakog broja bodova, prednost će imati natjecateljski par koji je riješio više točnih teorijskih zadataka. 

  4. Na natjecanje će biti pozvani i mentori, stoga ih pozivamo da prethodno ishoduju suglasnost svojih ravnatelja. Ukoliko su natjecatelji maloljetni/e, preporučujemo mentorima da pribave i pisanu suglasnost roditelja. Mentori će aktivno sudjelovati u realizaciji kviza dežuranjem na terenu. S obzirom da će program trajati dulje od 8 sati, ali manje od 12 sati, organizator je predvidio isplatu pola dnevnice mentorima za izvršeno službeno putovanje. Podmirenje putnih troškova mentora i natjecatelja nije predviđeno. Potičemo mentore da organizaciju prijevoza dogovore s matičnom školom. Za sve sudionike osigurana je prehrana. Organizator zadržava pravo izmjene ovog Pravilnika.

ZADUŽENJA NASTAVNIKA ILI NJIHOVIH ZAMJENIKA

Napomene:  U slučaju spriječenosti, svi su mentori dužni pronaći i poslati zamjenika. Zamjena ne mora nužno biti stručna i nije ju nužno prethodno najaviti. Isto vrijedi i za natjecatelje. Učenici ne moraju nužno pohađati 8. razred osnovne škole ili 4. razred srednje škole ukoliko to mentor procijeni. Prilikom preuzimanja majica mentor ili zamjenik preuzima i nalog koje treba ispuniti (samo pola dnevnice, bez putnih troškova) i vratiti po završetku natjecanja, ali putne troškove mentora i natjecatelja ne može podmiriti organizator. Dosadašnje je iskustvo pokazalo veliku susretljivost i podršku matičnih škola po tom pitanju. Mentoru ili njegovu zamjeniku koji bude sudjelovao u realizaciji Kviza organizator će isplatiti pola dnevnice po završetku natjecanja (sukladno broju provedenih sati). Naknadne isplate se neće vršiti. Troškove marende, ručka, radnih materijala, majica, darova i nagrada podmiruje organizator. 

NAČIN PRIJAVE

  1. Prijava za sudjelovanje na kvizu vrši se jednostavnim slanjem poruke putem e-pošte na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., a poruka treba sadržavati ime i prezime mentora/mentorice i naziv škole iz koje dolaze natjecatelji. 
  2. Natjecanje je namijenjeno prije svega učenicima koji će školske godine 2019./20. pohađati 8. razred osnovne škole, odnosno 4. razred srednje škole. Nastavnik koji prijavljuje sudjelovanje na kvizu ima pravo prijaviti na natjecanje i mlađe učenike, ukoliko to smatra primjerenim te uz prethodne konzultacije s organizatorom.
  3. Nastavnik ima pravo prijaviti samo 2 učenika, a učenici se natječu u paru. Nastavniku je dopušteno da na natjecanje povede zamjenike prethodno prijavljenih natjecatelja, ukoliko su oni nisu u mogućnosti doći.
  4. Na natjecanje će biti pozvano maksimalno 15 ekipa iz osnovnih škola i 12 ekipa iz srednjih škola, prema redoslijedu prijave na gore navedenu mail-adresu, i to samo po jedan par iz iste škole.
  5. Prijave se zaprimaju najkasnije do 30.1.2019.
  6. Imena konačnih natjecatelja potrebno je poslati na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. najkasnije do 1.6.2019.

 

PAZINSKI KOLEGIJ - trajni podupiratelj rada udruge https://www.pazinski-kolegij.hr/ 

Slikovni rezultat za Pazinski kolegij Slikovni rezultat za Pazinski kolegij

 

 

  

Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad web stranice, dok nam drugi pomažu u poboljšanju stranice i korisničkog iskustva. Odluka o tome želite li dopustiti kolačiće ili ne je na Vama. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcionalnosti web stranice.