U utorak 7. lipnja realizirali smo 8. manifestaciju DRAGI NAŠ PAZIN. U suradnji s Pazinski kolegijem - klasičnom gimnazijomOŠ Vladimira Nazora Pazin i Dječjim vrtićem Olga Ban Pazin organizirali smo čitav niz aktivnosti za vrtićku i predškolsku djecu, sedmaše i osmaše. Na ovogodišnjoj manifestaciji sudjelovalo je čak stotinjak djece i mladih.

Program:

10:00 - 11:30 
- sportski poligon i izrada cukerančića za vrtićku djecu (26 djece)

Poligon je organizirala članica naše udruge i socijalna pedagoginja u vrtiću Olga Ban Jasmina Jelenić uz svesrdnu pomoć svojih kolegica odgojiteljica iz vrtića Olga Ban.

Tete Emina Putinja i Petra Matković vodile su skupinu Leptirići, a tete Radenka Širol i Nevina Milotić skupinu Cvjetići.

Radionicu izrade cukerančića vodila je Dorijana Ujčić, članica naše udruge i viša medicinska sestra u Pazinskom kolegiju. Ona je djecu naučila ne samo mjesiti cukerančiće od plastelina, već ih je usput poučila o zdravim prehrambenim i higijenskim navikama. 

Svi sudionici dobili su majice sa simbolom manifestacije - tzv. Pazinkom.

Osigurane su krede i bojice, plastelin za mjesenje cukerančića, grickalice i piće.

Osim toga, svi sudionici su dobili prigodno izrađene originalne slagalice s fotografijom maskote manifestacije "Pazinkom".

- radionica iz matematike i fizike za predškolsku djecu (14 djece)

Radionice iz matematike i fizike osmislile su i realizirale profesorica Miranda Guštin i profesorica Gordana Radić Labinjan, članice u naše udruge i nastavnice u Pazinskom kolegiju. Djeca su se imala prilike na izuzetno kreativan i zabavan način igrati i pri tome uvježbavati matematičke vještine i rješavati zadatke iz praktične fizike. Svi sudionici dobili su majice sa simbolom manifestacije, simpatičnim Pazinkom.

Osigurano je piće i grickalice.

Svi sudionici su dobili prigodno izrađene originalne slagalice s fotografijom maskote manifestacije "Pazinkom".

{gallery}/media/jw_sigpro/users/0000000964/DNP Vrtic 2022.{/gallery}

11:30 - 13:00
- terenski kviz o Pazinu za osnovnoškolaca (10 učenika 7. razreda, 20 učenika 8. razreda) 

Kviz o Pazinu osmislili su članovi naše udruge Daniel Bogešić, prof. geografije i povijesti u Pazinskom kolegiju, i Sandra Sloković, prof. povijesti i talijanskog jezika, u Pazinskom kolegiju i OŠ Vladimira Gortana Žminj. Kviz je koji je uključivao pitanja vezana za geografiju i povijest Pazina, te zadatke vezane za njegovu prirodnu, povijesnu, kulturnu i urbanu baštinu. Novina ovogodišnjeg kviza bili su i dodatni terenski zadatci u kojima se trebalo primjeniti jednostavne vještine iz matematike i fizike. Te su zadatke osmislili profesorica Miranda Guštin i profesorica Gordana Radić Labinjan, članice u naše udruge i nastavnice u Pazinskom kolegiju. Marljive učenike 7. razreda pripremala učiteljica geografije Kristina Kovaček, a učenike 8. razreda učiteljica povijesti i hrvatskog jezika Hana Gržinić Kraljić, obje iz OŠ VLadimira Nazora. Pobjednici su nagrađeni prigodnim nagradama od kojih valja posebno istaknuti prigodno izrađene originalne slagalice s fotografijama grada Pazina. Svi sudionici dobili su majice sa simbolom manifestacije - tzv. Pazinkom.


1. mjesto Josip Jurčić i Tea Šaponja,

2. mjesto Zara Sofia Krajcar i Paola Tomašić,

3. mjesto Borna Lakoseljac i Mathias Ćus

{gallery}/media/jw_sigpro/users/0000000964/DNP kviz 2022.{/gallery}

13:00 - 14:00
- dijalektalna radionica iz talijanskog jezika za osnovnoškolce (15 učenika)

Radionicu su osmislile i vodile Alenka Frnajul, učiteljica talijanskog jezika u OŠ Vladimira Nazora u Pazinu i  Sandra Sloković, nastavnica talijanskog jezika u Pazinskom kolegiju i OŠ Vladimira Gortana Žminj. Sugestije za uspješno osmišljavanje radionice dala je i Zajednica Talijana Pazin.

{gallery}/media/jw_sigpro/users/0000000964/DNP talijanski 2022.{/gallery}

- dijalektalna radionica iz hrvatkog jezika za srednjoškolce i osnovnoškolce (9 učenika)

Radionicu je osmililia i realizirala Orijana Paus, članica udruge i nastavnica hrvatskog jezika i književnosti u Pazinkom kolegiju. 

{gallery}/media/jw_sigpro/users/0000000964/DNP hrvatski 2022{/gallery}

- kemijski laboratorij za srednjoškolce i osnovnoškolce (15 učenika)

Radionicu je osmislila i realizirala Irena Hudak Bogešić, članica udruge i nastavnica kemije u Pazinskom kolegiju. Cilj je bio prepoznati važnost kemije u svakodnevnom životu, pa tako i u životu Pazina. Učenici su izvodili pokuse u kojima su dokazivali razlike između otopina šećera i acetona, otkrivali su nepoznate uzorke otopina kiselina, baza i soli, određivali su debljinu aluminijske folije.

{gallery}/media/jw_sigpro/users/0000000964/DNP kemija 2022{/gallery}

 

Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad web stranice, dok nam drugi pomažu u poboljšanju stranice i korisničkog iskustva. Odluka o tome želite li dopustiti kolačiće ili ne je na Vama. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcionalnosti web stranice.