7. Dragi naš Pazin

Četvrtak 17.6.2021. 11-14 sati

Održan je terenski kviz o gradu Pazinu, njegovoj kulturno-povijesnoj i prirodnoj baštini, s učenicima 8.C razreda OŠ Vladimir Nazor koji su vodili: njihova razrednica prof. geografije Kristina Kovaček, prof. geografije i povijesti Daniel Bogešić, prof. povijesti, talijanskog jezika i književnosti Sandra Sloković.

Petak 18.6.2021. 10-12 sati

Vrtićka skupina Cvjetići odradila je radionice "Upoznajmo Pazin kroz priču i igru" i "Pazinski cukerančići" na otvorenom prostoru oko zgrade Pazinkog kolegija. Radionice su vodile odgojiteljice Emina Putinja, Rita Ujčić, socijalna pedagoginja Jasmina Jelenić, viša medicinka sestra Dorijana Ujčić, prof. matematike Miranda Guštin i Sandra Sloković, prod. povijesti, talijanskog jezika i književnosti.

Aktivnosti:

1. Pričanje priče „ Legenda o Pazinskoj jami“ na čakavštini.

2. Poligon: motoričke vježbe kombinirane sa misaonim zadacima: odgovaranje na pitanja vezanih uz priču, slaganje puzzli i slagalica, memori, razvrstavanje i uspoređivanje motiva vezanih za grad Pazin, nizanje slova, riječi povezanih sa pričom i gradom Pazinom.

3. Demonstracija pripreme pazinskih cukerančića 

Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad web stranice, dok nam drugi pomažu u poboljšanju stranice i korisničkog iskustva. Odluka o tome želite li dopustiti kolačiće ili ne je na Vama. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcionalnosti web stranice.